Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat weten dat de vernieuwing van het dubbelrichtingsfietspad van de Oostmalsebaan/Sint-Lenaartsebaan (N153) in Oostmalle met een week is uitgesteld. In een eerdere persmededeling werd gecommuniceerd dat deze werken zouden starten op maandag 17 augustus.

De onderaannemer die de werken uitvoert in opdracht van AWV ondervond echter vertraging bij de levering van bepaalde materialen. Hierdoor schuiven de werken een week op. De werken beginnen nu op maandag 24 augustus en zullen vijf dagen duren, tot en met vrijdag 28 augustus.

Veiliger en comfortabeler fietsen

Het dubbelrichtingsfietspad van de N153 (Oostmalsebaan/Sint-Lenaartsebaan) is in zeer slechte staat en vertoont scheuren en oneffenheden. Vorig jaar werd reeds een eerste deel van het fietspad vernieuwd van de Akkerstraat tot even voor de Steenovenstraat. Nu wordt aansluitend het deel van het fietspad tot het kruispunt met de Paaltjesdreef vernieuwd.

De toplaag van het fietspad wordt over de volledige breedte vernieuwd, wat het rijcomfort en de veiligheid van de fietsers zal verbeteren.

Hinder en omleidingen

Tijdens de werken aan het fietspad wordt de N153 ter hoogte van de werf afgesloten voor autoverkeer in de richting van Malle. Het doorgaande verkeer richting Malle wordt omgeleid via Groot Veerle (N154), de Brechtsesteenweg (N133) en de Antwerpsesteenweg (N12). Het autoverkeer richting Brecht (Sint-Lenaarts) kan gewoon de N153 blijven volgen. Ook fietsers en voetgangers kunnen gewoon de werfzone passeren langs de ingenomen rijstrook.

Opgelet: bij zeer nat weer is asfalteren niet mogelijk. De kans bestaat dus dat AWV in geval van regen de planning nog moet wijzigen.